SabaDutch

Duurzame beurs, schoonmaak, bomen planten voor de Dag van de Aarde in Saba

Kids At 2019 Cleanup

De overheidsinstelling Saba plant een aantal activiteiten voor de Aardedag van dit jaar, die op 22 april valt. Het thema voor deze Dag van de Aarde is ‘Een duurzame Saba’.

De Sacred Heart School en Saba Comprehensive School hebben een opdracht gekregen om een beeld te bouwen van gerecycled materiaal. Deze sculpturen zullen op 22 april worden tentoongesteld op de duurzame beurs in het Juliana Sports Field. Op de beurs vindt een kunstmarkt, spelletjes en diverse activiteiten plaats.

Tijdens de week van Aardedag gaan studenten op excursies naar de afvalbeheerfaciliteit om meer te weten te komen over het recyclingproces en het belang van dit aspect van afvalbeheer. Justin Simmons zal studenten verwelkomen op zijn boerderij waar ze kunnen leren over landbouw en veeteelt.

De publieke entiteit Saba organiseert een evenement om fruitbomen te planten in de week van Earth Day. Er worden bomen geplant in St. John’s waar de studenten kunnen leren hoe je een boom plant. De studenten zullen verantwoordelijk zijn voor het onderhoud van de bomen. De regering doneert ook wat fruitbomen aan de Harry L. Johnson Museum in Windwardside.

De jaarlijkse schoonmaak van het hele eiland vindt plaats op 20 en 21 april op verschillende plaatsen. Bewoners worden aangemoedigd om te komen en te helpen met deze schoonmaak. Het schema en de planning van de verschillende locaties worden momenteel uitgewerkt. T-shirts, handschoenen, snacks en verfrissingen worden aan alle vrijwilligers verstrekt. Lokale bedrijven en stichtingen zijn gecontacteerd om betrokken te worden.

Mensen die willen deelnemen aan de schoonmaak worden gevraagd een e-mail te sturen naar recyclesaba@sabagov.nl. “We kijken ernaar uit om samen te werken om terug te geven aan ons eiland”, zei organisator Jordan Every.

Earth Day 2023

Related posts

De commissaris van justitie vindt dat de aanklager actief werkt aan de zaak Flamingo en weigert het verzoek van Otmar Oduber

EA News Author

Twee lichamen gevonden op het strand van Guana Bay

EA News Author

De Raad van het eiland heeft gestemd voor de goedkeuring van de verordening inzake de beperking van het gebruik van tabak Saba

EA News Author

Leave a Comment

Whatsapp Message