DutchSint Maarten

Kleine bedrijven kunnen nog drie jaar lang profiteren van toegang tot financiering

Eng Small Businesses To Benefit From Access To Financing For Three More Years

Gebaseerd op het succes van het Enterprise Support Project en de duidelijke behoefte aan verdere hulp aan ondernemers op de lokale markt, heeft het National Recovery Project ruim 100 deelnemers geholpen.

De herstructurering van het project zal de duurzaamheid van de capaciteitsopbouw op lange termijn versterken. Het project legt ook sterker de nadruk op gerichte steun aan nieuwe, micro- en kleine bedrijven. Deze uitbreiding en herziene opzet van het project zijn op 15 september 2023 in werking getreden.

Minister van Financiën Ardwell Irion, een van de kampioenen van het project, is blij met de sterkere nadruk op training en financiële steun, vooral voor nieuwe ondernemers. Aanvankelijk bood het project slechts een subsidie ​​van 65%, zoals de Small Business Academy (SBA), georganiseerd door Qredits, en de SEDP-training gelanceerd door het Ministerie van TEATT. Enkele voorbeelden van de inhoud die in deze sessies wordt behandeld, zijn het schrijven van businessplannen en bedrijfsmanagementpraktijken die duurzame en schaalbare resultaten voor bedrijven zullen ondersteunen.

De regering van Sint Maarten blijft micro-, kleine en middelgrote ondernemingen (MSME’s) steunen via het ESP-programma, omdat deze ondernemingen een cruciale rol spelen bij het stimuleren van de economische groei, het creëren van werkgelegenheid en het bevorderen van innovatie. Door gedeeltelijke subsidiefinanciering te verstrekken, wil de regering een aantal van de financiële uitdagingen waarmee MKB-bedrijven worden geconfronteerd verlichten, vooral in hun vroege stadia, en zo hun overleving en groei garanderen. Dit helpt niet alleen bij het scheppen van banen, maar vergroot ook het concurrentievermogen en de veerkracht van de nationale economie. Bovendien draagt ​​het ondersteunen van MSME’s bij aan het bereiken van een eerlijker verdeling van de welvaart.” zei minister van Financiën Irion.

Omdat micro-ondernemingen een essentiële bijdrage leveren aan de lokale economie, steunt minister van Toerisme, Economische Zaken, Transport en Telecommunicatie (TEATT) Leo Lambriex deze veranderingen, vooral gezien het herstel van Sint Maarten na zowel het Atlantische orkaanseizoen 2017 als de gevolgen veroorzaakt door de COVID-19-crisis. -19 pandemie en de huidige oorlog in Oekraïne. “Ik moedig iedereen aan om de kans te grijpen om te blijven groeien en spoor iedereen aan om op dit aanbod in te gaan”, zei TEATT-minister Lambriex.

Kleine en micro-ondernemingen vormen de ruggengraat van onze economie, stimuleren innovatie en creëren banen in alle uithoeken van ons land. Ik dring er bij elke aspirant-ondernemer op aan om deze kans die het Enterprise Support Project biedt, te grijpen, want samen kunnen we een sterkere, veerkrachtigere economie opbouwen waar we allemaal profijt van hebben. Dit sluit perfect aan bij Duurzame Ontwikkelingsdoelstelling 8 van de VN, die een breed scala aan doelstellingen omvat die gericht zijn op het bevorderen van de economische groei, het creëren van fatsoenlijke banen en het bevorderen van ondernemerschap, inclusief steun voor kleine en micro-ondernemingen”, aldus premier Silveria Jacobs.soualiganewsday.com

Related posts

De Kustwacht voert controle-patrouilles uit op zee

EA News Author

Mangroven hebben een fundamentele taak voor de mens en natuur

EA News Author

Leden van het parlement Seferina tevreden met terugkeer van fruitpakketten

EA News Author

Leave a Comment

Whatsapp Message