Lokaal/ArubaDutch

Minister van Energie Glenbert Croes: Waterstof-raffinaderij als onderdeel van Green Hydrogen Valley wordt realiteit op Aruba

Hydrogen Valley

Vanuit de poorten van de Arubaanse raffinaderij, herinnert hij zich de avond dat hij in actie kwam om de raffinaderij te redden, om deze economische pijler voor Aruba te redden, Minister van Energie, Mr. Glenbert Croes kondigt aan de hele gemeenschap, ons land en onze mensen, dat de Overheidsbedrijven, Utilities, WEB, ELMAR en RDA een MOU (memorandum of understanding) hebben ondertekend met de multinationale Acciona Energia.

Deze MOU is voor de ontwikkeling van een waterstof raffinaderij. Maar ook samen met een waterstofvallei, ontwikkelen we andere componenten van energie-investering, hydrochemische installaties die verschillende producten op waterstof kunnen produceren, wat de transformatie van Aruba’s raffinaderij zal betekenen.

Van een traditionele raffinaderij, zal de raffinaderij een nieuwe worden met een nieuwe toekomst. Een waterstof-raffinaderij die groene waterstof zal produceren, een ontwikkeling die in feite de redding van de raffinaderij is. Voor de gouverneur is dit wat hij heeft gevochten voor sinds de dagen van “Accion de Noches Cero” tot nu toe. De jaren gingen voorbij, maar het geloof bleef. Minister Croes wees erop dat, zoals Libertador Betico Croes ooit zei, als er 1% kans is om een raffinaderij te openen, er voor moet worden gevochten.

Aruba Hydrogen Valley is een waterrefinerie voor de toekomst, een nieuwe visie die garandeert dat de raffinaderij niet meer wordt gesloten. We hebben de traditionele raffinaderijen zien komen, raffinaderijen zien verdwijnen, maar nu komt er een compleet nieuwe raffinaderij, een nieuw concept en een nieuwe visie. Een waterstofrefinerie die waterstof produceert en alle hydrochemische installaties die op waterstof gebaseerd zijn.

Voor Aruba is het een nieuw begin voor de combinatie van zonne-energie, met het windmolenpark, samen met Eagle LNG, Acciona Energia en andere ontwikkelingen die komen, zal het creëren van banen voor veel werknemers. Het zal banen creëren voor aannemers en handelaren, het zal economische welvaart creëren voor San Nicolas en Aruba als geheel en Aruba op de internationale kaart zetten. Aruba zal een land worden dat zijn kwaliteit van leven en het milieu serieus neemt en de kwaliteit van toekomstige generaties serieus neemt. Aruba is op weg naar koolstofarme economie, voldoet aan de Overeenkomst van Parijs, maar creëert ook economische welvaart voor haar inwoners, onze kinderen en ons land. Dit is een historische en ongelooflijke dag die in de toekomst zal blijven spreken over deze dag, wanneer de bedrijven van

De regering van Aruba en de bevolking hebben een MOU getekend met de multinationale Acciona Energia.

Minister Croes zei verder dat er binnenkort grote, moderne, nieuwe bewegingen zullen komen in San Nicolas. Binnenkort zullen we onze aardse kinderen weer zien werken in Aruba Hydrogen Valley. Minister Croes bedankte het leiderschap van alle overheidsbedrijven Utilities, WEB, ELMAR en RDA. Hij bedankte Acciona Energia voor het vertrouwen en de investeringen in Aruba en de ontwikkeling van de nieuwe raffinaderij.

Een groot applaus voor het land Aruba en het zal vastbesloten blijven dat de bevolking van Aruba zal zien dat ontwikkeling en constructie plaatsvinden.

“Met deze MOU beginnen ACCIONA Energia en de regering van Aruba aan een samenwerking om een hernieuwbaar waterstof-ecosysteem voor Aruba te creëren dat niet alleen lokale industrieën wil transformeren, maar ook het bereik naar de Caribische regio en daarbuiten wil uitbreiden”.

Een nieuw tijdperk begint vandaag voor Aruba.

Related posts

OPINIESTUK: Aanbeveling I: Aansluiten bij het VN-verdrag inzake de bestrijding van corruptie

EA News Author

Weersverwachting tot zaterdag 23 december 2023

EA News Author

M21 is werkelijk inclusief: Met een informatiesessie voor onze mensen met een gehoor- en spraakbeperking

EA News Author

1 comment

Leave a Comment

Whatsapp Message