DutchBonaire

Olb en BZK houden op 2 maart een symposium betaalbaar bouwen

Betaalbaar Bouwen 1

Op 2 maart is er op Bonaire een symposium ‘betaalbaar bouwen’. Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door het openbaar lichaam Bonaire (OLB) samen met het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK). Op dit symposium worden de concrete mogelijkheden besproken voor versnelde woningbouw. Deze worden besproken met partners zoals Fundashon Cas Boneriano (FCB), ontwikkelaars en bouwers. 

Bonaire is snel gegroeid in de afgelopen 10 jaar. Woningbouw in de sociale sector en in het laag-midden segment bleef sterk achter bij de bevolkingsgroei. Hiermee worden huurwoningen en koopwoningen bedoeld die niet te duur zijn. Het openbaar lichaam Bonaire en het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties besloten daarom om meer woningen te bouwen voor mensen die een economische of maatschappelijke relatie met het eiland hebben. 

Voor de nieuwe woningen die gebouwd gaan worden gelden allerlei eisen zoals eisen op het gebied van duurzaamheid. Er zijn op Bonaire vijf gebieden aangewezen voor deze woningbouw. Deze gebieden zullen de nodige voorzieningen krijgen. Belangrijk: het zal in principe gaan om gebiedsontwikkeling en niet perse om losse woningbouw op losse kavels. Dit betekent dat het gebied zo wordt ontwikkeld dat er niet alleen nieuwe woningen komen maar dat er ook gekeken wordt naar andere functies zoals openbare voorzieningen, bedrijven, groen, recreatie en wegen. Het zal een mix worden van verschillende typen woningen voor verschillende doelgroepen. Er zullen ook appartementen gebouwd worden. 

Het hele proces van “Betaalbaar Bouwen en Wonen” zal zorgvuldig en transparant aangepakt worden en het symposium is de eerste stap in het proces. Verwacht wordt dat het symposium de nodige informatie zal opleveren om op termijn tot openbare aanbestedingen over te gaan. Dit houdt in dat alle marktpartijen in de gelegenheid worden gesteld om offertes in te dienen. 

 Het OLB zal de gemeenschap van Bonaire over de vorderingen van dit proces blijven informeren.

Betaalbaar Bouwen 2

Related posts

Weersverwachting geldig maandag 24 april 2023

EA News Author

Weersverwachting tot zaterdag 19 augustu 2023

EA News Author

Onderzoek naar de zaak ”Hummer” van bekende rapper Boechi met verschillende gerechtelijke ingangen in Nederland en Curaçao

EA News Author

1 comment

Olb en BZK houden op 2 maart een symposium betaalbaar bouwen - Notisia 365 February 28, 2023 at 8:27 pm

[…] Source link […]

Reply

Leave a Comment

Whatsapp Message