Lokaal/ArubaDutch

Rubiella Toppenberg Preventief werk bij FADA Neem een “ME TIME”: Omdat eenzaamheid, vermoeidheid en stress voeden voor depressie

Rubiella Toppenberg

Vaak zijn degenen die in het eerste jaar met pensioen gaan, erg zelfgenoegzaam, maar na een paar maanden zijn ze werkloos, zelfs al hebben ze jarenlang gewerkt. Depressie speelt een grote rol in dit proces, maar ook eenzaamheid speelt een rol.

Eenzaamheid is een ernstige psychische aandoening die mensen kan leiden tot depressie. Vaak is het een goede zaak als een persoon werkt en communicatie heeft en hij of zij bezig is met de vele situaties die er zijn. Maar nu ze met pensioen gaan, zijn ze vaak alleen thuis en hun kinderen werken 8 uur per dag en ze krijgen niet altijd de kans om hun moeder of vader te bezoeken, maar Rubiella Toppenberg, preventieve werkster bij FADA, denkt dat we ons bewust moeten zijn dat eenzaamheid een wreed gevoel is om mee te leven en dat eenzaamheid tegelijkertijd depressief kan worden.

Volgens Rubiella Toppenberg van FADA heeft een persoon die vaak met pensioen naar huis gaat, de hele dag niemand om mee te praten, als hij een partner heeft, maar als hij geen partner heeft, is hij vrijwel de hele dag alleen. FADA is erg nuttig voor mensen die op zoek zijn naar tips voor motivatie, FADA helpt hen om verder te kijken en te ontdekken wat een gepensioneerde persoon kan doen om zijn geest af te leiden.

Maar we moeten stilstaan en beseffen dat tijd voor onszelf heel belangrijk is, we zijn moeders, vaders, werkenden die acht uur lang werken en als we thuiskomen moeten we nog steeds omgaan met families die 24 uur bezig zijn en het is wanneer we slapen dat we stil staan.

Vaak is het belangrijk dat iedereen zichzelf een tijdje tijd geeft om even stil te zijn om te weten wat hij aan zichzelf geeft. Wat ik voel, als de pijn die ik voel voorbij is, maar ik voel nog steeds dit, weet je, weet je lichaam, weet wat van je is. We negeren onszelf vaak en dus in een “ME TIME” kunnen we een moment nemen om te schrijven of te herinneren aan alle dingen die je storen en wat je moet doen.

Toch zijn we gezegend op Aruba, Aruba is een eiland omringd door zeeën die vervuild zijn, veel van onze toeristen betalen veel geld om naar de stranden te komen en alles wat we hebben en wat we hier hebben gebruiken we niet voor onze eigen gezondheid of een “ME TIME”. Dit zijn allemaal gebieden waar we kunnen bijdragen aan het voorkomen van het ontwikkelen van psychische aandoeningen. Alles over eenzaamheid, vermoeidheid en stress voedt depressie.

Related posts

Het Global Issues Network (GIN) aan de International School of Curaçao (ISC) maakt deel uit van een wereldwijd netwerk van studentenorganisaties met hetzelfde doel

EA News Author

Weersverwachting tot maandag 23 oktober 2023

EA News Author

Subsidieverzoeken voor 2025 uiterlijk 29 maart 2024 indienen

EA News Author

Leave a Comment

Whatsapp Message