Lokaal/ArubaDutch

Satan in de kerk is niet welkom: Directeur van DIP en leider van MAS bleven werken onder verdenking van corruptie met een zuiver Machiavelliaanse mentaliteit

Marisol Lopez Tromp

In een wat verwarrende en zelfs controversiële ontwikkeling heeft het Openbaar Ministerie woensdagochtend een persbericht uitgezonden waarin wordt gemeld dat de corruptiezaak tegen DIP-directeur Haime Croes en MAS-leider Marisol Lopez Tromp is “gesloten”. Het dossier heeft echter verschillende vragen over hoe dat mogelijk is.

De beslissing van de OM moet echter worden gerespecteerd en dat betekent dat de twee verdachten in verband met fraude bij de toekenning van overheidsgrond in erfpacht, vrij zijn van alle beschuldigingen en dat het Openbaar Ministerie geen concrete en juridische aanwijzingen heeft gevonden in de zaak, wat ertoe leidt dat de twee verdachten verder moeten worden vervolgd.

De beslissing van het Openbaar Ministerie werd echter ook in vraag gesteld, niet omdat er geen aanwijzingen waren voor een of andere illegale handeling van Haime of Marisol, maar nu om de manier waarop het Openbaar Ministerie zich gedroeg, die niet eerlijk is in haar handeling, aangezien ze hun werkgever niet hebben geïnformeerd over hun positie als verdachte van het land Aruba in de Kukwisa-zaak.
Zowel DIP-directeur als MAS-parlementslid Marisol Tromp waren terecht verdachten in een strafrechtelijk onderzoek en werden urenlang ondervraagd door de Landsrecherche, maar er was geen moment om een van hen te arresteren of hun werkgever te informeren.

In andere bekende gevallen zoals die van Paul Croes’ Ibis, Benny Sevinger’s Avestruz en recent Otmar Oduber’s Flamingo, hebben de autoriteiten zowel Croes als Sevinger meerdere maanden aangehouden, waarbij Croes wekenlang is geïsoleerd in het KRI en Sevinger bijna twee maanden lang werd vastgehouden. Dit is een rood licht als PG echt weet dat in zijn eigen afdeling de familie van deze politicus werkt en ook bij hoge pieten heeft een model rechter zelfs het offer van het lichaam om het gezicht in de gemeenschap te ontlopen.

Otmar Oduber werd ook enkele weken in de gevangenis gezet om het onderzoek niet te belemmeren, maar in het geval van Kukwisa werden noch Haime Croes noch MAS-leider Marisol Tromp één dag in de gevangenis gezet. Het is ook bekend dat deze twee jeugdvrienden niet langer samenwerken, maar dat ze drie moskeeën zijn sinds Marisol in de politiek van het  MEP begon toen de feestdagen begonnen. De drie musketiers Marisol het hoofd, Erol het lichaam en Haime de staart.
Nog een rood licht dat brandt is waarom de klachten van Benny Sevinger met al zijn proeven tegen Marisol Tromp niet zijn opgenomen?

Marisol werd meer dan zeven uur lang ondervraagd door de Landsrecherche, maar werd telkens uitgenodigd om naar het kantoor te komen om vragen te beantwoorden. Daarnaast is Marisol bekend als een leugenaar en heeft ze verschillende malen valse aantekeningen gedaan.

Marisol Tromp heeft in het verleden volgehouden dat ze geen verdachte is in deze zaak, maar het persbericht van woensdagavond van het Openbaar Ministerie toont aan dat zowel Croes als Tromp als verdachten werden behandeld in de Kukwisa-zaak, maar dat er niets concreets was om hun vermeende schuld te bewijzen.
Het is ook iets ernstigs dat parlementslid MAS Marisol, terwijl hij verdacht werd van corruptie, werd toegestaan om vergaderingen in het buitenland te blijven bijwonen, zowel in Nederland als Sint Maarten en elders. Een parlementslid die geen respect heeft voor zichzelf en het hoogste orgaan van Aruba, het parlement en zijn hoofd, waarschuwt niet dat hij een verdachte is in de Kukwisa zaak.
Marisol met haar palmboog is altijd geneigd Aruba te vertegenwoordigen in de delegatie en zit met belangrijke mensen en was in een serieuze zaak als verdachte in Aruba, dit is een gebrek aan respect voor het volk van Aruba en het Koninkrijk der Nederlanden.

Mensen van buitenaf kunnen zich niet voorstellen op wie ze zouden kunnen vertrouwen en geloven dat ze naast een waardige persoon die Aruba in het buitenland vertegenwoordigt zouden zitten, dit is een schande voor Aruba maar laat ook zien dat het openbaar ministerie niet zorgde om goed te informeren dat de situatie in dit soort gevallen veel schade kan veroorzaken in Aruba.
Deze situatie toont duidelijk het soort Machiavellicale mentaliteit die de leider van MAS heeft. Op verschillende gelegenheden in het parlement werd haar waarheid verteld waar premier Evelyn Wever Croes op verschillende gelegenheden verbleef. Maar zowel de premier als de parlementsvoorzitter hebben niet gehandeld en deze situaties niet gecorrigeerd waarbij een parlementslid vergaderingen bijwoont met andere parlementen van het Koninkrijk der Nederlanden, die Aruba

vertegenwoordigen, terwijl hij verdacht is in een strafrechtelijk onderzoek.
De premier, die verantwoordelijk was voor het DIP, heeft ook geen actie ondernomen tegen zijn directeur Haime Croes, die ook verdacht was in de serieuze zaak.

Related posts

John Soliano nieuwe Gezaghebber van Bonaire

EA News Author

Sociale actie in Statia deelt boodschap tegen huiselijk geweld

EA News Author

De regering zal haar standpunt uiteenzetten over de herziening van de Wet op de openbare lichamen BES en de Wet op de financiering van openbare lichamen BES

EA News Author

Leave a Comment

Whatsapp Message