Dutch Bonaire

De MPB verwelkomt Hennyson Thielman per direct op 5 maart 2023, als de nieuwe leider van de partij en Elvis Tjin Asjoe als de voorzitter van het partijbestuur


Met de benoeming van Hennyson Thielman als de nieuwe politieke leider van de partij vult de MPB de wens in van de bewoners van het eiland, om nieuwe leiders en een nieuwe vorm van leiderschap te creëren. Zoals Elvis Tjin Asjoe het tijdens zijn vorige gedeputeerdeschap benoemde: “Er is een nieuwe generatie politici met inspirerende leiders nodig die vanuit een bestuurlijk stabiele omgeving, richting geven aan een duurzame ontwikkeling van Bonaire waar natuur en cultuur worden gerespecteerd en welvaart en welzijn eerlijk verdeeld zijn. Dit dient plaats te vinden met de steun van een adequaat functionerend ambtelijk apparaat en in samenwerking met de ministeries.”.

Het nieuwe leiderschap is belangrijk voor Bonaire om aan te blijven passen aan de wens van de inwoners van het eiland. Een frisse wind, een andere blik en de kans om te kunnen groeien binnen de partij. Hiermee laat de MPB zien dat er wordt geluisterd en dat mensen de kans krijgen om zich te ontwikkelen. Hennyson heeft in de afgelopen jaren kunnen groeien in zijn rol als gedeputeerde. Tijdens de laatste weken heeft hij ook binnen de partij zich kunnen positioneren als een natuurlijke leider en verbinder. Het laatste stapje is dan ook om hem volwaardig in zijn rol te zetten.

We walk the talk, is wat wij altijd zeggen bij de MPB. Wat we zeggen, doen we. Wat we doen, zeggen we. Het creëren van nieuwe leiders kan alleen, als je hen ook de kans geeft om te groeien en de ruimte geeft om het leiderschap in te vullen. De stap om hem als leider aan te wijzen, komt dan ook voort uit hetgeen we, na onderzoek bij de oprichting van de partij in 2013, aan onze stemmers hebben beloofd. Een nieuwe vorm van leiderschap, een andere vorm van politiek bedrijven, nieuwe kansen en ontwikkeling mogelijk blijven maken.

Wij, als partij, maar ook als mens en burger, zien dan ook dat de tijd rijp is voor Hennyson om zich volledig te ontpoppen. Wij wensen hem dan ook al het succes, wijsheid en – niet geheel onbelangrijk – werkplezier in zijn nieuwe functie.

Elvis Tjin Asjoe is tevens per direct door het bestuur benoemd als voorzitter van de MPB om vanuit deze functie de partij te blijven leiden.

Related posts

Laten we meer praten over geestelijke gezondheid

EA News Author

Weersverwachting geldig tot dinsdag 09 mei 2023

EA News Author

Hof van eerste aanleg 4 mei 2023

EA News Author

Leave a Comment

Whatsapp Message