DutchCaribishe Eilanden BESVideo

Defensie Caribisch gebied versterkt internationale samenwerking tijdens oefening Tradewinds

Tradewinds 1

Defensie Caribisch gebied nam met meer dan 100 Nederlandse en Curaçaose militairen deel aan de internationale oefening Tradewinds. De oefening vond van 4 tot en met 16 mei plaats op Barbados onder meer ter voorbereiding op het aankomende orkaanseizoen en het versterken van de internationale samenwerking.

Samen met onder andere de Verenigde Staten, Canada, Frankrijk en diverse Caribische landen nam Defensie Caribisch gebied deel aan de oefening Tradewinds op Barbados. Met in totaal 26 deelnemende landen en meer dan 1000 militairen is twee weken lang geïnvesteerd in de internationale samenwerking.

Dit jaar lag de focus van de oefening op humanitaire hulp, rampenbestrijding en het trainen tegen dreigingen waar het Caribisch gebied in de toekomst mee te maken zou kunnen krijgen. Zo voerden de mariniers onder andere boardingsoefeningen uit in samenwerking met Mexicaanse militairen, beoefenden Curaçaose militairen samen met Amerikaanse militairen het optreden in verstedelijk gebied en trainde Zr.Ms. Pelikaan manoeuvreeroefeningen samen met onder andere Dominicaanse, Canadese, en Franse marineschepen.

Defensie Caribisch gebied nam deel aan Tradewinds met Curaçaose militairen, ondersteuningsschip Zr.Ms. Pelikaan, mariniers van Marine Squadron Aruba, mariniers van Mariniers detachement Sint Maarten en de bootgroepen van zowel Aruba als Curaçao.

Defensie traint en oefent meerdere keren per jaar voor orkaannoodhulp. Zo vindt naast oefening Tradewinds, in september tijdens het orkaanseizoen, ook de oefening Windward Express plaats op Bovenwindse Eilanden. Met behulp van dit soort oefeningen is Defensie voorbereid op het verlenen van (humanitaire)noodhulp wanneer het erop aan komt.

 

Tradewinds 1 ScaledTradewinds 2 Scaled

Tradewinds 3 Scaled
Barbados, 10 mei 2024,
Tradewinds training moments
Maritiem

Related posts

Bezoek Enchanted Princess op 5 maart afgelast vanwege harde wind

EA News Author

Zeven maanden nieuw bestuur: Een totale chaos bij Financiën

EA News Author

Misha Raymond Delegatie van Aruba IPKO in Nederland: Jorien Wuite van D 66 kwam met de Motie om met koninkrijksconferentie weer te beginnen

EA News Author

Leave a Comment

Whatsapp Message