Lokaal/ArubaDutch

Man en waterscooter vermist op zee

Wardacosta

Het Maritiem Operatie Centrum (MOC) van de Kustwacht kreeg afgelopen vrijdag een melding binnen dat een man op een waterscooter, een toerist, op zee nabij Aruba vermist werd.

Het MOC van de Kustwacht heeft direct na de melding het kustwachtvliegtuig, de
kustwachthelikopter en een Metal Shark naar de locatie, waar de man en de waterscooter vermoedelijk waren, gedirigeerd. De kustwachteenheden tezamen met de helikopter van het Korps Politie Aruba (KPA) hebben tot vrijdagavond naar de man en de waterscooter gezocht, zonder positief resultaat.

In het weekend heeft de Kustwacht haar vliegende eenheden en een patrouille boot ingezet voor de zoektocht naar de man en de waterscooter. Op basis van een search en rescue plan en een ‘searchbox’ op zee hebben de kustwachteenheden de zoektocht afgelopen weekend voortgezet. Ook is een Navtex bericht naar vaartuigen in het gebied uitgestuurd met de boodschap dat de Kustwacht op zoek is naar een vermiste man en een waterscooter, dit voor een ‘look out’ van deze vaartuigen naar de vermiste man. De Kustwacht heeft tot en met afgelopen zondag de man en de waterscooter niet gevonden en houdt de komende dagen een ‘sharp look out’ naar de man en blijft de situatie monitoren.

Related posts

Raad publiceert Staat voor de rechtshandhaving 2023

EA News Author

Na jarenlange onderzoeken werd ex-minister Sevinger vrijgesproken van vier aanklachten

EA News Author

Royal Caribbean Cruises zal meer toeristen naar Aruba brengen in 2024

EA News Author

Leave a Comment

Whatsapp Message