DutchBonaire

TCB inspireert Bonairiaanse jongeren in samenwerking met Scholengemeenschap Bonaire (SGB) en de lokale kunstenaar Norwin (Nòchi) Coffie

Tcb Ta Inspira Hobennan Boneriano Den Kolaborashon Ku Scholengemeenschap Bonaire Sgb I E Artista Lokal Norwin Nochi Coffie

Tourism Corporation Bonaire (TCB) heeft actief deelgenomen aan een speciale activiteitendag georganiseerd door de Scholengemeenschap Bonaire (SGB). Een samenwerking om met lokale jongeren in verbinding te komen in een inspirerende en creatieve workshop waarin duurzaamheid centraal stond.

De activiteitendag in Parke Tului was bedoeld om de leerlingen een unieke kans te bieden om zich door middel van kunst te uiten. Cristely Cranston, branding- and content marketing coördinator bij TCB, nam het initiatief voor de workshop en benadrukte daarbij het belang van ontspanning, reflectie en het opnieuw in verbinding komen met de natuur. Haar enthousiasme voor creativiteit heeft tot het idee geleid om schilderkunst te gebruiken als medium voor zelfexpressie en milieubewustzijn.

Tijdens de presentatie werden de leerlingen herinnerd aan de slogan van Bonaire, “It’s in Our Nature”, die een dubbele betekenis heeft. Het symboliseert de inherente schoonheid van Bonaire en weerspiegelt de manier van leven van de eilandbewoners, en wijst erop dat net zoals Bonairianen elkaar van nature begroeten, het op een duurzame manier leven ook ingebakken zit in hun identiteit.

Het thema duurzaamheid werd bij de workshop betrokken door zich te concentreren op drijfhout, een natuurlijke hulpbron die overvloedig aanwezig is aan de kusten van ons eiland. De leerlingen leerden over de principes van Blue Destination – het concept van het gebruik van natuurlijke hulpbronnen voor groei, welzijn en economische ontwikkeling. Ze werden ervan bewust gemaakt dat natuurlijke hulpbronnen kunnen worden gebruikt om bij te dragen aan de collectieve economische groei en ontwikkeling van ons eiland.

Tijdens het evenement was kunstenaar Norwin (Nòchi) Coffie aanwezig, die de deelnemers door een aantal creatieve methoden begeleidde, zodat ze hun visie konden verwerken op het drijfhout.

De deelname van TCB aan de workshop voor duurzame kunst illustreert haar inzet voor het bevorderen van creativiteit, milieubewustzijn en  maatschappelijke betrokkenheid bij Bonairiaanse jongeren.

Tcb Ta Inspira Hobennan Boneriano Den Kolaborashon Ku Scholengemeenschap Bonaire Sgb I E Artista Lokal Norwin Nochi Coffie 1Tcb Ta Inspira Hobennan Boneriano Den Kolaborashon Ku Scholengemeenschap Bonaire Sgb I E Artista Lokal Norwin Nochi Coffie.3Tcb Ta Inspira Hobennan Boneriano Den Kolaborashon Ku Scholengemeenschap Bonaire Sgb I E Artista Lokal Norwin Nochi Coffie.44

Related posts

Parlementslid Marco Berlis (MEP): DIMP zorgt ervoor dat het BBO-systeem aan de grens de prijzen van producten in Aruba niet verhoogt

EA News Author

Laten we Bonaire 3.0 bouwen het volgende toneelstuk van de ACE Foundation

EA News Author

Korpschef Alwyn Braaf op bezoek in Saba

EA News Author

Leave a Comment

Whatsapp Message