Dutch Saba International

Toonaangevende reismedia bezoeken Saba


Saba was onlangs gastheer voor de beste reismedia uit Nederland en de Verenigde Staten. Het creëren van meer bewustzijn en aanwezigheid van Saba’s product in de Noord-Amerikaanse en Nederlandse markten blijft een prioriteit. De PR-bedrijven hebben Saba gepromoot bij de beste reismedia, waaronder het selecteren en organiseren van persreizen naar het eiland.

Director of Tourism Malinda Hassell verklaarde: “We blijven werken aan Saba’s blootstelling aan belangrijke doelgroepen en bronmarkten, Saba is een nichebestemming en samen met de public relations bedrijven wordt Saba nog steeds gepromoot door de reismedia. Door het organiseren van pers- en familiereizen naar het eiland kunnen de journalisten en handelspartners het eiland persoonlijk ervaren om verhalen te vertellen en het eiland bloot te leggen, wat leidt tot internationale mediaverslaggeving.

Nederlandse en Amerikaanse persreis

Samen met het marketingbedrijf USP werd een Nederlandse persreis georganiseerd als onderdeel van een eilandhopping-ervaring, waarbij journalisten het eiland een nacht bezochten. Zij vertegenwoordigden Vrouw (High-end vrouwen levensstijl), en Naturescanner (Outdoor & Nature reisplatform). Pien laat haar eten zien (Een van de grootste culinaire influencers van Nederland), samen met een vertegenwoordiger van het bedrijf.

Saba organiseerde ook een persreis naar de VS van 19 tot en met 22 mei 2023. De journalisten waren van: Travel Weekly, Forbes, Matador Network, TripSavvy & een freelancer pitching naar Go Nomad, Thrillist, en Paste Magazine. De journalisten bezochten samen met vertegenwoordigers van Diamond PR en hadden een geweldige ervaring en waren zeer onder de indruk, zei Hassell.

De activiteiten die de journalisten konden beleven waren onder meer duiken, snorkelen met Sea Saba, wandelen met de Saba Conservation Foundation, een kunst- en ambachtelijke workshop met Jo Beans & Marie de Saba, rondeten, een wandeling door het dorp, een eilandtour, een bezoek aan het mariene laboratorium en kennismaken met de projecten en evenementen van de Sea & Learn Foundation.

Hoogtepunten en mijlpalen
Voor 2023 is Saba te zien geweest in 28 toonaangevende reismedia in de VS en Canada, waaronder Travel & Leisure, Islands.com, Caribbean Journal, Toronto Star, Fox News, The Social TV, MSN.com en Scuba Diving Magazine. In de Nederlandse markt had Saba nationale berichtgeving in de Telegraaf Vrij, andere publicaties waren Plus Magazine, Next Travel Magazine, Nature Scanner en Reiz Bizz. Naarmate het eiland meer exposure krijgt, kijken we ernaar uit om meer boekingsleads naar het eiland te trekken en te creëren”, aldus Hassell.

Related posts

Weersverwachting geldig tot vrijdag 07 april 2023

EA News Author

Weersverwachting geldig tot maandag 28 maart 2023

EA News Author

Minister Silvania klaagt eigenaarschap aan

EA News Author

Leave a Comment

Whatsapp Message