Lokaal/ArubaDutch

Parlementslid drs. Shailiny Tromp-Lee: Minderheidsscharen hebben opnieuw aangetoond dat ze niet kunnen staan voor het algemeen welzijn van hun land en onze mensen

Parlamentario Drs. Shailiny Tromp Lee

Op een openbare bijeenkomst op 22 augustus 2023 legde de regering van Aruba uit waar we nu staan met betrekking tot de herfinanciering van de COVID-19-garantie en gaf informatie over de bijbehorende voorwaarde, namelijk de RAft. RAft is de door Nederland opgelegde Koninklijke consensuswet die het financiële toezicht op Aruba moet regelen.

Opnieuw was de aanwezigheid van oppositie marginaal. Van de 10 leden waren 3 tot 4 leden aanwezig in de parlementaire zaal tijdens de hele vergadering. In totaal spraken negen leden van de oppositie, maar niet iedereen had het fatsoen om in de zaal te zijn toen de regering hun vragen beantwoordde, uitleg gaf, en/of hun kritiek of leugens corrigeerde.

Tijdens de bijeenkomst werd een aantal gewelddadigheden door de oppositie voortgezet.

minderheid om hun taal en overleg houding te rechtvaardigen. Ik heb tijdens de bijeenkomst zeker de nadruk gelegd op het gebrek aan vuur dat je moet hebben om voor je volk te staan, om voor het goede te staan, om de hoge troon te verdedigen die je als volksvertegenwoordiger moet hebben. Een gebrek aan karakter en zeker een blijk van moed. Woorden als “RAft” zijn verschrikkelijk, maar noodzakelijk. Nederland vertrouwt Aruba niet meer, omdat we zelf geen andere keuze hebben dan te accepteren wat ze ons aanbieden. Vergelijkingen met verschillende landen zonder de tijd te nemen om de situatie in het koninkrijk zelf te vergelijken.

Want als het even duurde om dat te doen, zou het ook tot een einde kunnen komen.

als partners in het koninkrijk blijven we elkaar behandelen, zeker als we niet blijven gunstige voorwaarden aanbieden die ons land en onze mensen echt kunnen helpen. Waarom vraagt hij niet waarom? Waarom stelt hij deze houding van Nederland niet in twijfel? Als je het eens bent met een Rijkswet van toezicht, is het tenminste fatsoenlijk om ervoor te zorgen dat het een rechtvaardige en in het belang van ons land is. Tenslotte kunnen we nogmaals opmerken dat we niet het masker van Aruba en het algemeen welzijn kunnen dragen en dat we eerder het eigen welzijn (omdat ze geen partij hebben) of het welzijn van de partij op de eerste plaats stellen.

Er is maar één richting waar de complete oppositie zich op heeft geconcentreerd: aanvallen en in diskrediet brengen.

Regering van Aruba. Alles met als doel om aan te vallen, te breken en een goedkope oppositiepolitiek te spelen in plaats van de kleren van Aruba te dragen en te staan voor wat juist is, want er kan geen politieke volwassenheid zijn en voor de eerste keer in de geschiedenis van dit land kunnen we samen staan. Velen willen vergeten dat we net uit een pandemie zijn gekomen, velen willen vergeten waarom we geld hebben geleend (vooral degenen die het meest zijn geholpen), velen vergeten de “Jedwongen consensus” en de “take it or leave it” situatie, velen vergeten hoe ze zelf tegen RAft hebben geschreeuwd of geadviseerd. Wat een ellende om te zien en te horen, mensen die weten of liever zeggen dat ze weten, zijn zelfs nu nog steeds verdeeld en opstandig, in plaats van goed te zijn in wat juist is.

Related posts

Prinsjesdag Op 19 september leest de Koning de troonrede voor in de Koninklijke Schouwburg

EA News Author

Bekeuringen voor verschillede verkeersovertredingen

EA News Author

Big Live Nature Quiz— Winnaars in het Nederlands Carbisch gebied Gratis online natuurspel

EA News Author

1 comment

Leave a Comment

Whatsapp Message