PolitiekLokaal/ArubaDutch

Premier Evelyn Wever Croes heeft met Arubaanse ministers vergaderd om de huidige reorganisatieprocessen te bespreken

Reunion Arubahuis 2

Arubahuis is een regeringsdepartement dat valt onder het Ministerie van Premier Evelyn Wever – Croes. Daarom doet de premier elke keer dat hij in Nederland is, een poging om Arubahuis te bezoeken, ideeën uit te wisselen, en te horen van de mensen die daar werken, hoe alles gaat.

Een onderwerp dat behandeld werd was de werkzaamheden in Arubahuis met het herstructureringsproces en reorganisatie. Dit onderwerp vraagt om veel overleg, waarvoor een zeer intensieve vergadering is gehouden, maar alles gaat in de goede richting.

Premier Wever – Croes zei dat ze opmerkte dat ze in Arubahuis hard werken om het departement te laten groeien en om Aruba te laten groeien. Het Arubahuis heeft een moeilijke onderzoeksperiode doorgemaakt, maar nu blijkt dat alle energie en inspanningen gericht zijn op het verbeteren van het imago van Arubahuis en het voorbereiden van Arubahuis om te helpen bij verschillende uitdagingen.

Een uitdaging is dit jaar weer de huisvestingssituatie in Nederland. Nederlanders in Nederland zelf vinden geen goedkope huisvesting, dus als student uit Aruba als je je niet lang inschrijft is het moeilijk om huisvesting te vinden. Hoewel Arubahuis niet verantwoordelijk is voor het zoeken naar huisvesting, zullen zij wel een rol spelen om te zien waar ze kunnen helpen. De premier gaf aan dat hij met Arubahuis over de verschillende uitdagingen heeft gesproken, onder meer over de verdere besprekingen met de minister van Onderwijs.

Tot slot zei de premier dat het een goede ontmoeting was met een zeer gemotiveerde groep Arubahuis-personeel.

Reunion Arubahuis 1Reunion Arubahuis 3

Related posts

Voor maart 2023 blijven de resultaten van het toerisme indrukwekkend in Aruba

EA News Author

Het Lot van de Hamerhaai: waarom deze haaien een helpende hand verdienen

EA News Author

Olb en BZK houden op 2 maart een symposium betaalbaar bouwen

EA News Author

Leave a Comment

Whatsapp Message