Lokaal/ArubaDutch

Serlimar opschorting van de betaling stopgezet

6 Serlimar 1

Drie jaar geleden heeft de rechtbank Serlimar een schorsing van betalingen toegestaan. Nu de schorsing voorbij is, kan Serlimar zijn bedrijfs- uitbreiding hervatten. Serlimar was niet in staat schulden af te lossen die opgelopen waren tot ongeveer 20 miljoen Awg. Op 9 mei 2020 verzochten de Raad van Commissarissen en het management van Serlimar de rechtbank om een schorsing van betalingen om te voorkomen dat Serlimar failliet gaat. De rechtbank heeft dit verzoek op 19 mei 2020 ingewilligd en Serlimar kreeg een tijdelijke schorsing van betalingen.

In april 2022 benoemde Serlimar een nieuwe Raad van Commissarissen, en door hard te werken, overtuigden ze de rechter om de schorsing van betalingen te verlengen op 20 mei 2022. In de afgelopen maanden hebben zij voldoende middelen gegenereerd om de schuldeisers te betalen en hun vergoedingen aan te passen. Zij hebben hun inspanningen vergroot om de abonnementsschulden in te vorderen en zo Serlimar financieel stabiel te maken. Ze hebben een nieuwe software geïntroduceerd om betalingen en incasso’s te verbeteren. In 2015 vond de reorganisatie van de DOW straatreinigingsteams plaats en werden ze zonder budget overgedragen aan de Serlimar, waardoor de laatste een aanzienlijke financiële druk op zich kreeg.

Met het ‘Nos Tera Nos Pais’-plan slaagden ze erin deze teams over te dragen aan het Directoraat Natuur en Milieu (DNM) en de Fundacion Parque Nacional Arikok (FPNA), Bureau City Inspector (BCI) en Santa Rosa, wat hielp om de uitgaven van Serlimar te verminderen.

Op 28 augustus 2023 is de opschorting van de betalingen voorbij en kan Serlimar nu zijn eigen beslissingen nemen. Het betekent dat Serlimar op de goede weg is, financieel herstelt en zijn schulden kan terugbetalen. Nu heeft het de kans om zichzelf opnieuw uit te vinden en te groeien als bedrijf.

De regering verwerkt de achterstallige periodieken of promoties prestatie beoordelingen. Het is van essentieel belang de juridische status van de werknemers van de Serlimar te hebben om de motivatie hoog te houden. Serlimar kan zich nu op een duurzame manier vestigen op de afvalverwerkingsmarkt.

Related posts

Voormalig minister S. veroordeeld in hoger beroep

EA News Author

De geschiedenis- en cultuurcyclus die ook een ruimte biedt in uw huis

EA News Author

Controles van de Kustwacht gedurende het Paasweekend

EA News Author

1 comment

Serlimar opschorting van de betaling stopgezet - Notisia 365 September 5, 2023 at 2:52 pm

[…] Source link […]

Reply

Leave a Comment

Whatsapp Message