Lokaal/Aruba Dutch

Verschillende studies hebben vastgesteld dat Aruba’s zeeën en koraalriffen in een niet-optimale staat verkeren en zich niet kunnen onderhouden


Sietske van der Wal Inter Marine Park Manager en Conservation Education manager van de Aruba National Park Foundation FPNA is verantwoordelijk voor het deel van het onderzoek naar koraal in Aruba in het project “Turning the Tide”.
Inter Marine Park Manager en Conservation Education manager van Aruba National Park Foundation FPNA geeft aan dat ze zich momenteel richten op het herstellen van koraal, wat betekent dat er verschillende kunstriffen in onze meren worden geplaatst om een beetje structuur onder water terug te brengen.
De zeeën van Aruba zijn in feite erg gedegradeerd en daardoor ontbreekt de structuur onder de zee, maar het trekt ook niet de vissen aan en het gevolg hiervan is dat er minder vis is en daardoor is er minder vis die nodig is om de riffen van Aruba schoon te houden van algen.

Volgens Sietske is een van de oplossingen het creëren van de onderwater koraalstructuur. Dit Turning the Tide project omvat het onder water leggen van verschillende kunstmatige structuren. Er zullen twee soorten modellen worden getest om te zien of deze twee tests effectief zijn en er zullen veel onderzoeken worden gedaan voor, tijdens en na het plaatsen van de koralen. De kunstmatige riffen gebruiken bouwmaterialen om onderwaterstructuren te creëren die lijken op een koraal. Het is een speciaal proces en niet cement zoals we dat op aarde gebruiken.

Op deze manier kan het effect van deze onderwaterstructuren worden gemeten. Zodra het is bewezen dat de gekozen modellen in Aruba werken, zal dit ook doorgaan. Er zijn modellen van hero-structuren die met elkaar verbonden zijn, die al getest zijn op verschillende gebieden waar ze begonnen in Indonesië, maar ook de andere is een betonstructuur met gaten in de bodem waar er ook vormen en huizen zijn waar de vissen moeten zijn. Terwijl het resultaat positief is in dit proces, leert Aruba wat al deze modellen met zich meebrengen en leert het ook de trucjes rondom het hele proces en als het werkt, kan het dit op de langere termijn blijven doen voor Aruba.

Dit hele proces is een pilotproject waarbij 24 onderzeese koraalstructuren worden geplaatst, waarvan er acht in elk beschermd gebied aan de zuidkust van Aruba. Het moet duidelijk zijn dat dit een pilotproject is en dat we zullen zien of het werkt voor ons hier in het Caribisch gebied. Op het moment dat het resultaat van dit pilotproject bekend is, zullen we verder gaan zoeken naar alternatieven voor Aruba.

Volgens Sietske van der Wal Inter Marine Park Manager en Conservation Education manager van de Aruba National Park Foundation FPNA zullen twee soorten koraal worden geplaatst: elkhorn corals en stekhelles corals. Het Turning the Tide-project begon met het observeren van verschillende studies die eerder werden gedaan dat de zeeën en koraalriffen van Aruba degraderen en zich in een niet-optimale staat bevinden, wat betekent dat ze zichzelf niet langer op een duurzame manier kunnen onderhouden.

Related posts

Voor maart 2023 blijven de resultaten van het toerisme indrukwekkend in Aruba

EA News Author

Omwille van de jeugd hebben de politie van St Maarten en KOOYMAN hardware een partnerschap gesloten

EA News Author

Aanpassing brandstofprijzen per 10 maart 2023

EA News Author

Leave a Comment

Whatsapp Message