Lokaal/Aruba Dutch

Ze zullen sediment uit de grond halen en zeevruchte waterkanaal bouwen om de mangrovebossen te redden


Giancarlo Nunes Research and Conservation Manager van de Aruba National Parks Foundation (FPNA) maakt deel uit van het onderzoek naar mangroves in Aruba. Het Turning the Tide-project is gestart en het mangrovenonderzoek heeft plaatsgevonden. Het werk van dit project duurt 1 jaar en bestaat uit twee delen: het eerste deel gaat over de mangroves en het tweede deel gaat over de koraal van Aruba.

Het onderzoek naar de status van de mangroven heeft echter al plaatsgevonden en werkt aan het verbeteren van het mangrovensysteem in Aruba. Het is een feit dat als we niet nu iets doen, Aruba een groot aantal mango bomen kan verliezen. Langs de kust is een groot deel van de mangroven dood door veranderende watergehalte. Dit toont aan dat Aruba zonder concrete stappen nu nog meer mangrovens rond Aruba kan verliezen. Het eerste deel is om sediment uit de grond te halen en het tweede deel is om waterkanalen te bouwen om een weg te maken voor zoet zeewater om door de kanalen naar de mangrovebossen te komen.

Het werk dat moet worden uitgevoerd is enorm, daarom heeft de Aruba National Park Foundation (FPNA) hulp nodig van lokale bedrijven die FPNA kunnen helpen om in de systemen te komen. FPNA is momenteel op zoek naar bedrijven die kunnen helpen met het project. Bedrijven die geïnteresseerd zijn kunnen contact opnemen met de Aruba National Park Foundation (FPNA) voor meer informatie.

Het is ook het controleren van het systeem zoals het op dit moment is, zodat wanneer er verandering in het systeem komt, we kunnen zien hoe het systeem verandert. Voor dit deel kun je denken aan de kwaliteit van het water, zout, flora en fauna die er nu zijn als dat ook verandert waar je moet controleren of er meer of minder vis in het systeem is. In dezelfde plaats zal de bloedgroep langs de Golden Isle worden gemeten. Als de Aruba National Parks Foundation (FPNA) de bedrijven vindt om het project te ondersteunen, zullen de werken in juni beginnen. Dus als ze dit krijgen, zullen ze beginnen met koken en het fysieke werk zullen ze beginnen. De eerste fase die je ziet is in de Spaanse zee en de langdurige werken zullen beginnen om de sedimenten die uit de grond komen te vangen om de mangroven te voorkomen dat ze de mangroven raken en dat er in de toekomst meer mangroven verloren gaan.

De situatie met de mangroven in Aruba is niet goed. Ze hebben meer ruimte nodig om te groeien en steeds groter te worden. Maar in Aruba, omdat er zoveel bouwwerkzaamheden plaatsvinden en er zoveel ruimte wordt gebruikt voor menselijke doeleinden, groeien de mangroven in kleine delen waar ze zich veilig voelen, maar ze kunnen niet blijven groeien.

Een van de andere problemen is dat er veel plundering en bouwwerkzaamheden plaatsvinden in Aruba en het verlies van onze bossen in Aruba veel bossen in Aruba heeft verloren. Volgens Research and Conservation Manager Giancarlo Nunes is er droogte in Aruba en er is stof overal, wat aangeeft dat de natuur niet gezond is. Aruba is erg droog en er is niet veel bossen om de mangroven te houden. Dit zorgt ervoor dat het water vol is met zuivere wateren en dan beginnen de zeeën te vullen en we kunnen het gezonde water in zeeën verliezen, Aruba kan ook de mangroven verliezen. Volgens Research and Conservation Manager Giancarlo Nunes om dit te voorkomen begint het project met het vangen van de stenen voordat ze het waterstelsel binnenkomen en ze beginnen te slaan. Met dit proces kan Aruba het mangrovensysteem gezond houden om de functie te kunnen voortzetten waarbij de rifvissen in de mangroven groeien, maar ook de vogels in de mangroven groeien. Het is belangrijk voor Aruba om een gezond mangrovensysteem te hebben zodat de vissen en verschillende zeedieren kunnen blijven broeden in de mangrovensystemen. Dit project wordt gefinancierd door de EU en maakt het mogelijk om onderzoek en stappen te ondernemen.

Related posts

Tourism Corporation Bonaire samen met Fundashon Desaroyo Mundu Nobo hebben een succesvolle eerste Bario Festival 2023 georganiseerd

EA News Author

Eerste 10km op Saba succesvol

EA News Author

De huizen van onze grootouders zijn blij met de hulp van de Aruba Lions Club

EA News Author

1 comment

Leave a Comment

Whatsapp Message