Lokaal/ArubaDutch

Afkomstig uit Colombia: Publieke kunst “ driekiel “ door kunstenaar Gilbert Senchi

Whatsapp Image 2023 09 23 At 11.00.38 Am

Vandaag is het een bijzondere dag in Aruba, omdat de openbare kunst van de Arubaanse kunstenaar Gilbert Senchi in Bogota. Zoals bekend kreeg Gilbert Senchi een opdracht van de regering van Aruba samen met de commerciële sector om een grote driekel te maken om op een rotonde in Eagle Beach te plaatsen. Naast het driekel heeft hij ook een buste gemaakt ter nagedachtenis van de politieagent die is omgekomen tijdens het uitvoeren van zijn taak, Tino Ruiz, die al is geopend.

Vandaag is de kunst uit de haven van Aruba met behulp van instanties en Fast Felivery Services die op Aruba is een gespecialiseerde bedrijf dat zulke grote vrachtstukken op Aruba kan vervoeren. Vandaag werd met een groep e professionals van Fast Felivery Services de “ driekiel “ naar de rotonde naast het Amsterdam Manor Beach Resort Aruba gebracht, waar het een mooie toeristische attractie zal zijn.

De kunst zal op de rotonde zijn waar iedereen kan doorlopen en bewonderen, maar vooral om iedereen een moment stil te laten staan en te herinneren aan het belang van de natuur voor ieder van ons als mens om er voor te zorgen. Ook voor de toerist die ons eiland bezoekt om de kunst te bewonderen, maar tegelijkertijd om te weten dat Aruba stil staat en belang hecht aan het behoud van onze natuur.

Aruba kies dit kunstwerk omdat het een eigen geschiedenis heeft, driekiel heeft Aruba al duizenden jaren geleden gekozen om te komen en zijn webben op Aruba te leggen. Dit betekent veel voor Aruba en Moeder Natuur. Vandaag eer Aruba de traditie van de “ driekiel “ en het vertrouwen dat ze al duizenden jaren hebben om hun netten en hun kinderen hier op Aruba te laten worden geboren. Maar bovenal is het ook een kwestie van bewustzijn om deze dieren te beschermen.

Whatsapp Image 2023 09 23 At 10.46.41 AmWhatsapp Image 2023 09 23 At 11.01.13 AmWhatsapp Image 2023 09 23 At 11.06.59 AmWhatsapp Image 2023 09 23 At 11.07.17 AmWhatsapp Image 2023 09 23 At 11.02.48 Am

Related posts

Drie politiebureaus voor het kamp in Aruba

EA News Author

Invasief zeegras verdringt inheemse kwal in de Cariben

EA News Author

Cargovluchten tussen Aruba en Venezuela tussen Curaçao zijn toegestaan

EA News Author

Leave a Comment

Whatsapp Message