Policial

Blauwe containers nu ook open voor messen en andere wapens Voorlopig resultaat vuurwapeninzamelingsactie


Het openbaar ministerie en het korps politie Aruba hebben in november en december 2022 een wapeninzamelingsactie gehouden, waarbij straffeloos illegale vuurwapens konden worden ingeleverd. Met dit doel zijn bij de politiewachten in San Nicolas en Oranjestad speciale blauwe containers geplaatst.  

Van de gelegenheid is goed gebruik gemaakt. In totaal zijn er 8 ingeleverd, 3 pistolen, 3 revolvers en 2 gasdrukwapens. De gasdrukwapens (BB guns) zijn voor bedreiging/afdreiging geschikt en ook verboden. Daarnaast zijn ongeveer 500 stuks scherpe patronen ingeleverd. 

De blauwe containers waarin de wapens ingeleverd kunnen worden staan nog steeds op hun plek bij de politiewachten in San Nicolas en Oranjestad. Indien iemand een vuurwapen, delen daarvan of munitie in een container straffeloos wil deponeren, dan kan dat!

Per 4 maart tot en met 4 juni 2023 zijn de containers weer geopend. Gedurende deze periode is het ook mogelijk om andere wapens in te leveren, zoals bijvoorbeeld messen, machetes, boksbeugels en pepperspray.

In het begin was er nog de kwestie dat er camera’s op de containers gericht zouden staan, maar ondertussen weet men dat die zijn weggehaald. U kunt dus anoniem een wapen of munitie in de container inleveren.  

 

Het openbaar ministerie en de politie doen nogmaals een dringend beroep op personen die een vuurwapen thuis hebben liggen of daarvan weet hebben om die alsnog in te leveren. Dit mag en kan dus nu ook met andere wapens. Verzoek van de politie hierbij is om het vuurwapen verpakt in te leveren om misverstanden en ongelukken te voorkomen.

Met het inleveren van de vuurwapens is Aruba weer veiliger geworden. Maak Aruba samen nog veiliger en lever wapens en munitie in!

Related posts

Recherche San Nicolas y Team woninginbraken cu 2 detencion y 2 arma di candela confisca

EA News Author

Ladronicia di saco di sement den dia cla na Sero Turibana

EA News Author

Entrada hudicial na DIP Niun instancia no kier bisa cu e entrada hudicial aki ta relaciona cu cual caso: Avestruz; Flamingo of ta un caso nobo

EA News Author

Leave a Comment

Whatsapp Message