DutchBonaire

MPB stelt voor om illegale verordening te vernietigen

Mpb
De fractie van MPB heeft ontdekt dat het Eilandelijk Bestuur zichzelf opmerkelijk een extra bedrag van een half miljoen dollar per jaar heeft geschonken. Een onderzoek gestart door onze fractie twee weken geleden suggereert dat op het laatste moment een verordening met betrekking tot de compensatie voor de fractie in de eilandsraad is gewijzigd, wat resulteerde in een tweemaal zo hoge kostprijs voor de fractie.
Bij het nagaan van de bedragen bleek dat een fractie met 3 zetels normaal gesproken 70.000 dollar ontvangt, maar nu een bedrag van 265.000 dollar per jaar krijgt, wat resulteert in totaal van meer dan 1 miljoen dollar gedurende een regeerperiode.
Het onderzoek van de pers suggereert ook dat op een vreemde manier de griffier de verordening heeft gewijzigd om de bedragen te verhogen die een fractie ontvangt. De vraag die nog beantwoord moet worden, is wie de opdracht heeft gegeven om dit bedrag te verhogen?
De manier waarop dit proces tot stand is gekomen, blijft onbegrijpelijk voor ons van MPB en gaat in tegen alle regels van behoorlijk bestuur en transparantie op het eiland.
Deze stijging is onaanvaardbaar, en daarom heeft de fractie van de MPB, vragen gesteld aan de voorzitter van de eilandsraad en ook aan de vertegenwoordiger van het Koninkrijk. Op deze manier hopen we duidelijkheid te krijgen over wat er is gebeurd en wie de griffier de opdracht heeft gegeven om dit bedrag te wijzigen.
Het is onmogelijk dat het eilandelijk bestuur op dit moment dit soort bedragen zichzelf oplegt, zonder verdere aandacht voor urgente situaties op Bonaire, terwijl Bonaire dringende gevallen van armoede heeft zoals de de aandacht voor onze wegen en betaalbare woningen voor de bevolking.

Namens MPB zal er een voorstel worden ingediend bij het eilandelijk bestuur om deze verordening te vernietigen en met een gerechtvaardigd en aanvaardbaar voorstel weer op tafel te komen.

Related posts

Naleving loonbelasting en BBO/BAVP/BAZV moeten verbeteren

EA News Author

Verbod op illegale verblijfsrecreatie

EA News Author

Kustwacht assisteert zeilvaartuig nabij St. Maarten

EA News Author

Leave a Comment

Whatsapp Message