Lokaal/ArubaDutch

Premier Evelyn Wever-Croes: Aruba zal gastheer zijn van de eerste klimaat- en energieconferentie; de Caribbean Climate & Energy Conference (CCEC)

Aruba Lo Ta Anfitrion Di E Prome Conferencia Di Clima Y Energia Caribbean Climate Eenergy Conference Ccec

 Aruba organiseert samen met Nederland de eerste Caribbean Climate & Energy Conference (CCEC) van 10-12 mei 2023 in Aruba. Gezien de kwetsbaarheid van de kleine eilanden voor klimaatverandering, en de negatieve effecten die al worden ervaren, zagen Aruba en Nederland de noodzaak om samenwerking in klimaatactie tussen kleine eilanden wereldwijd te bevorderen, door voor het eerst een directe conferentie over dit onderwerp te organiseren. 

Op uitnodiging van de premier van Aruba, Evelyn Wever-Croes, en de minister van Klimaat en Energie van Nederland, Rob Jetten, zullen vertegenwoordigers van verschillende landen en organisaties op Aruba bijeenkomen op deze datum. De conferentie zal worden bijgewoond door vertegenwoordigers van eilanden uit de Caribische regio, relevante partijen, zoals Pacific Island States, VN-organisaties, kennisinstellingen en financiële instellingen. 

De eerste dag van de conferentie zal zich richten op de klimaat- en energietransitie in het Koninkrijk der Nederlanden en bespreken welke punten nodig zijn, in termen van samenwerking, om de klimaatdoelstellingen van Parijs 2030 te bereiken. 

De tweede dag van de conferentie zal bestaan uit een internationale oriëntatie. Vervolgens zal een breed panel van landen en organisaties de klimaatactie bespreken die nodig is voor alle eilanden over de hele wereld. Het belangrijkste doel is om meer bewustzijn te creëren over het soort klimaatactie op de eilanden en hoe effectief de samenwerking tussen de eilanden is. 

De laatste dag zal zich richten op de ontwikkelingen in Aruba op het gebied van energie- en klimaattransitie. Er zullen verschillende presentaties zijn over de ontwikkelingen en de mogelijkheid om te praten over waar Aruba nu staat en waar Aruba in de toekomst zal bijdragen aan de klimaat- en energietransitie. Tijdens deze dagen bezoeken de deelnemers verschillende klimaat- en energieprojecten in Aruba. 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de organisatie van het CCEC via het volgende e-mail adres: info@ccec23.com of ccec@minezk.nl of de officiële website www.ccec23.com voor meer informatie.

Related posts

In de afgelopen jaren is de snelle behandeling van strafzaken verbeterd

EA News Author

Gerlien Croes, AVP parlementslid: Ik laat de leegte van iemand die Aruba in zijn hart heeft en een verandering in de manier waarop politiek wordt gevoerd wil niet over

EA News Author

Terwijl Aruba alleen sprak over een mogelijke ferry tussen de eilanden ABC Ferry travel van Windward Ferries lTD begon met opereren in het Oost Caribisch gebied

EA News Author

Leave a Comment

Whatsapp Message