PolitiekLokaal/ArubaDutch

Rudy Lampe met een exemplaar voor de directeur van de Nationale Bibliotheek ter gelegenheid van de 20e verjaardag van het Democratisch Netwerk 2003-2023

Rudy Lampe

Op 5 mei ontving de directeur van de Nationale Bibliotheek van Aruba van Rudy Lampe een exemplaar van een tekstverzameling “Ter gelegenheid van de 20ste verjaardag van het Democratisch Netwerk 2003-2023”.

Op 30 mei 2003 werd in Aruba de Rode Democratische Partij (ReD) opgericht. Dit betekent dat de partij op 30 mei 2023 haar twintigste verjaardag viert. ReD is tweemaal lid van het parlement geweest, van 2005 tot 2009 en van 2017 tot 2021. Hij zal de verantwoordelijkheid op zich nemen als gouverneur van Aruba van 2017 tot 2021.

Ter gelegenheid van haar twintigste verjaardag presenteert de Rode Partij deze verzameling persberichten. Het doel is dat Syriërs de politieke geschiedenis van Aruba onderzoeken. Zij kunnen onderzoekers zijn van universiteiten, zowel lokale als internationale, studenten die aan hun proefschrift werken of gewoon hobbyisten.

Terug naar de wortels is het idee achter de compilatie, maar het bevat alleen communicaties uit de eerste jaren van het bestaan van ReD. Het begint met een lijst van alle artikelen die in de pers zijn gepubliceerd van 2003 tot 2005, toen de RED het parlement binnenkwam. We danken Carla Paris voor het zorgvuldige werk aan deze lijst. Vervolgens een selectie van de eerste persberichten van de partijReD met het laatste over de rol van de pers in Aruba, aangezien er behoefte is aan een verandering in de onafhankelijkheid van politieke partijen en een werkelijk onafhankelijke pers. Tot slot een kopie van de statuten van het Democratisch Netwerk, zoals gepubliceerd in de Landscourant.

Related posts

Ontdek het geheime leven van garnalen

EA News Author

6 op 10 ouders in Caribisch Nederland gebruiken formele kinderopvang

EA News Author

Aantal inwoners Sint Eustatius met 89 afgenomen

EA News Author

Leave a Comment

Whatsapp Message