PolitiekLokaal/ArubaDutch

Gisele-Mireille Sint Jago (PP): De weg van de procedure die minister Ursell Arends wil gaan, lijkt illegaal

Gisele Mireille Sint Jago

De Partido Pueblo Prome (PP) werd benaderd door bewoners in het weekendpark Parkietenbos over de administratieve onregelmatigheden die plaatsvonden. Het gaat om het verzoek van Serlimar om een vergunning voor de sanering van de Parkietenbos stortplaats en het vermeende wanbeheer van minister van Natuur Ursull Arends.

 

In de eerste plaats is de weg van de procedure die minister Ursell Arends wil gaan, een weg die illegaal lijkt, aldus PP. De Raad van Advies heeft ervoor gekozen de procedure niet te kiezen, zodat Raad van Advies de procedure kan controleren en advies kan geven. Daarnaast ontbreekt de petitie aan belangrijke informatie zoals een uittreksel uit het KvK van Serlimar en de verf op schaal 1:250, het ontbreken van garanties voor de gezondheid van de bewoners (asbest en stof), een financiële garantie en nog veel meer. Dingen die een integrale regering niet kan overslaan in haar plan voor zo’n groot project.

 

De Partido Pueblo Prome ontving ook een kopie van de bezwaarbrief aan het DIP en onze volksvertegenwoordigers in het parlement. Advocaat en activist voor mensenrechten, gezondheid en milieu, Anouk Balentina, voerde een juridisch en uitgebreid onderzoek uit. Een onderzoek naar de aanvraagprocedure, de technische inhoud van het herstelplan en de juridische basis die nodig is om deze toestemming te verlenen. In zijn protestbrief heeft hij zelfs alle 21 parlementsleden voor de tweede keer uitgelegd, gedemonstreerd en geïnformeerd over hun verantwoordelijkheid en het juridische instrument dat ze kunnen gebruiken om de mensen te verdedigen.

 

Het is onvoorstelbaar dat tot op heden geen enkele politieke partij/parlementariër heeft aangetoond dat ze haar functie om de rechten van mensen in het algemeen en in het bijzonder van degenen die het meest getroffen zullen worden door het dump-herstelplan, serieus neemt. Zoals de wind die we op Aruba hebben, zal het ook zo zijn dat een groot deel van de bevolking van Aruba, inclusief onze toeristen die zich vandaag overal in Aruba bevinden, in gevaar komt, waardoor een extra probleem ontstaat voor de enige economische pijler die Aruba nog heeft: toerisme.

 

Bovendien kent Aruba geen Hoog College van Staat Ombudsman, hoewel de Ombudsmanwet in september 2020 werd goedgekeurd. Dit betekent dat de verantwoordelijkheid van elke parlementslid om te handelen veel groter is! De Partido Pueblo Prome, als partij buiten het parlement, zal blijven doen wat in haar macht ligt om ervoor te zorgen dat deze zaak de nodige aandacht krijgt, en zal de bevolking en mevrouw Balentina steunen in haar strijd voor gezondheid, milieu en goed bestuur. De PP zal garanderen dat de minister van Natuur en elke andere minister die betrokken is in deze zaak, een zaak die al blijkt te gaan in de richting van opzettelijk wanbeheer, niet in staat zal zijn om de bewoners van het Parkietenbos-gebouw, de hele bevolking van Aruba, onze economie en de toekomst van onze kinderen te schaden. We raden heel Aruba aan om deel te nemen aan de handtekeningsactie tegen het onverantwoordelijke bestuur van minister Ursul Arends voor de sanering van Parkietenbos door Serlimar.

Related posts

Nederland biedt de Landen Curaçao, Sint Maarten en Aruba aan om de herlenen

EA News Author

Symbolische sleuteloverdracht van fase 2 Onder de heuvel

EA News Author

Aruba Bank steunt Respaldo

EA News Author

Leave a Comment

Whatsapp Message