Lokaal/ArubaDutch

Otmar Oduber (politicus): Na 40-45 jaar dat de raffinaderij gesloten was in 1985/1986 is bijna een hele stad in San Nicolas dood

Otmar Oduber

Een politicus moet beslissing nemen, geeft politicus Otmar Oduber aan dat politici vaak bang zijn om beslissingen te nemen om allerlei redenen. Volgens Otmar Oduber, als je niet besluit, zul je nooit verandering zien. Een beslissing kan alleen genomen worden als je een visie hebt en duidelijk uitlegt wat je wilt doen voor de gemeenschap, zodat de gemeenschap kan zien en voelt dat het voor hen werkt.

De realiteit is dat er op dit moment geen visie is in termen van politiek, en ze zitten achter de feiten waar Nederland voor ons bepaalt wat we moeten doen, en dat is eigenlijk wat Aruba doet als een goed kind in de klas dat zijn huiswerk doet om te zien of hij het examen kan halen, maar aan het eind van de dag zijn we niet goed bezig om onszelf voor te bereiden op een visie, zodat er een politieke vastberadenheid is om beslissingen te nemen voor acties die in de toekomst plaatsvinden.

Helaas zie ik al jaren dat waar ik als politicus al jaren al heb gezegd dat ik denk dat ze niet populair zijn omdat mensen bang zijn voor verandering. Als men het heeft over het privatiseren van een bedrijf, zijn mensen bang voor verandering en denken ze aan dingen die niet waar zijn, zoals het ontslaan van mensen. Volgens politicus Otmar Oduber is dat niet waar.

Je moet het proces soepeler maken waar je kansen moet creëren voor werk. Een groot voorbeeld is het A.T.A. departement dat toen de politicus Otmar Oduber minister van Toerisme was een Sui Generis model creëerde waarbij A.T.A. de overheid 37 miljoen gulden per jaar kostte aan belasting van de bevolking, vandaag de dag is er een A.T.A. met een budget van 100 miljard gulden die niet van de overheid wordt ontvangen maar die de overheid betaalt. Zoals we allemaal weten heeft de vorige regering net de roomTAX verhoogd van 9% naar 12%, war 40 miljoen extra in de kas van de overheid brengt.

Volgens politicus Otmar Oduber is er tot op de dag van vandaag nog geen melding van dit proces. Aruba moet een visie hebben en eerst en vooral moeten we weten waar we naartoe willen en wat we willen bereiken. Voor San Nicolas wat is de beslissing om niet te wachten of te baseren tussen verschillende opdrachten of mogelijkheden zoals een hotel wil , dan een raffinaderij, dan wil hij iets anders in een raffinaderij en dan een wil geen hotel meer, al deze onzekerheden hebben 40 jaar of bijna 45 jaar na de sluiting van de raffinaderij in 1985/1986 praktisch een hele stad in San Nicolas rond ons eiland niet vooruit gaan. Deze stappen bepalen in feite de toekomst van een politicus, waar hij moet oppassen om een visie te hebben. Er moet zeker een visie zijn om die visie uit te voeren en actie te ondernemen die de gemeenschap en iedereen samenbrengt onder één hoed: de overheid, de private sector, de arbeiders, instanties, vakbonden, vakbonden achter één doel om het doel te bereiken.

Click aki bao like y share

Related posts

Weersverwachting tot zaterdag 15 juli 2023

EA News Author

Tourism Corporation Bonaire doet vrijwilligerswerk tijdens BON DOET

EA News Author

Junior Ranger Camp begonnen

EA News Author

1 comment

Leave a Comment

Whatsapp Message