NederlandDutch

Nederland lijkt geen wanhoop achter de komma te willen laten, zodat de eilanden weer kunnen ademen en opnieuw kunnen beginnen

Hulanda No Ta Mustra Di Kier Pone Un Decision Tras Di E Comma Pa E Islanan Por Hala Rosea Bek Y Cuminsa Di Nobo

Van alle onderwerpen die in IPKO Nederland behandeld werden, was het onderwerp slavernij een van de zwaarste en achtergebleven onderwerpen. De Nederlanders hebben niet gezegd of ze er iets aan zouden doen behalve een museum opzetten en het verhaal vertellen van de schade die ze aan de eilanden hebben aangericht, maar ze hebben nooit gesproken over het compenseren van de eilanden, het vrijmaken van de schulden om zo een nieuw en sterk stadium te beginnen.

Nederland lijkt geen wanhoop achter de komma te willen laten, zodat de eilanden weer kunnen ademen en opnieuw kunnen beginnen. Toch hebben alle eilanden dit punt op verschillende gelegenheden naar voren gebracht, aangezien de Nederlandse premier Mark Rutte heeft gezegd dat Nederland zijn excuses uitbreidt van het verleden waarin de Nederlanders slavernij hebben toegepast en tegelijkertijd heeft gezegd dat het geen punt is maar een komma en we weten allemaal dat na een komma altijd iets volgt.

Wat er na de komma gebeurt is echter niet duidelijk voor de landen en hoe hoog de prijs is om de eilanden meer duidelijkheid te geven over wat er na de komma zal gebeuren, de eilanden hebben er geen twijfel over.

Eerste juli is het 60 jaar dat Nederland slavernij heeft afgeschaft en premier Rutte zal naar verwachting binnenkort een verklaring afleggen over de beslissingen die na de comma worden genomen. Alle eilanden in het Caribisch gebied willen een antwoord, maar St. Maarten dringt er veel meer op aan dat wanneer een land deel uitmaakt van een slavernijgeschiedenis waarin zijn land en zijn mensen slaven zijn, het land de kans ontneemt om zich adequaat te ontwikkelen, omdat het land in een rol valt waar het wordt ondermijnd waar de mensen van het eiland niet dezelfde kansen krijgen als de mensen in de andere landen waar ze woonden en profiteerden van de winst van de slaven.

Tegelijkertijd werd aangetoond hoe rijk de landen die aan de top van de mijnen waren, zeer rijk werden terwijl de landen die slaven waren, niet even rijk en ontwikkeld waren. Volgens Misha Raymond van de IPKO Aruba delegatie waren de gesprekken en discussies sterk en blijven ze ook prominent.

Het is duidelijk dat een simpelweg school en een museum dat het verhaal vertelt van wat de Nederlanders met de Caribische eilanden deden niet genoeg zal zijn. De parlementen van alle drie de landen vragen om meer duidelijkheid over wat er gebeurt achter de komma.

Related posts

2023 is een sterk hersteljaar: mei 2023 bleek sterker te zijn dan mei 2022 en mei 2019!

EA News Author

Het HGH-project biedt een workshop over de kwetsbaarheid van volwassenen

EA News Author

Een jaar voorbereiding bracht de titel van Koning en best costume voor Zomer Carnaval

EA News Author

1 comment

Leave a Comment

Whatsapp Message