BonaireDutch

ACE Foundation kondigde gistermiddag tijdens een persconferentie verschillende projecten aan die de stichting dit jaar zal leiden

Ace Kids Club

Muziekweek voor kinderen 21 tot 28 mei

Een van de projecten is Muziekweek voor kinderen.
Dit jaar wordt het gevierd van 21 tot 28 mei.
De muziekweek van dit jaar is gewijd aan Gabriel Gabriela Mercera.

Het thema van dit jaar is “Reizen rond de wereld”. De liedjes die de muziekweek zullen laden zijn “Müzik verbindt” en “Müzik een internationale taal”. De directeur van de ACE Foundation, Segni Bernardina, legde uit dat de muziekweek in twee delen zal plaatsvinden. De weg van de school en de weg van de wijk. Wat het project in de school betreft, zal dit worden uitgevoerd door EKADK, een project voor meer kunst in de school. Ze gaan naar elke school en krijgen verschillende ideeën over wat ze kunnen doen tijdens de muziekweek voor onze kinderen. Ze krijgen ook verschillende muziekvideo’s die vertellen en/of uitleggen over hun carrière als muzikant en ook over het instrument dat ze spelen. Daarnaast krijgen ze het officiële lied van de muziekweek waar kinderen kunnen leren zingen en dansen. Samen met de scholen zoeken we naar kunstenaars die zullen optreden voor workshops of presentaties op school.

In de namiddag gaat de ACE Kids Club een tour door alle wijken, samen met verschillende partners zoals Dance and More, School of Performing Arts Bonaire en Casa de música. Steelband Silver Bullets SKAL, King Magazine en meer.
In elke wijk zal er een ander muziekgenre worden gespeeld. Bijvoorbeeld in de Zuidelijke Aarde zijn er staalbroodplaten met ritmes zoals soca en calypso. In Rincon komt het deel van de instrumenten en muziek. Later zal de ACE Foundation een gedetailleerd schema van deze activiteiten publiceren.

Tijdens de persconferentie gaf cultuurdeputé James Kroon een voorstel om een decreet te komen om de viering van de muziekweek jaarlijks te bevestigen. Deputy Kroon zei dat hij dat een goed plan vond en dat hij ook een boek met de juiste letters van de oude liedjes en ook hoe de nummers te spelen zou willen hebben.

Samen met Almar Nicolaas werkt ze aan het renoveren van verschillende oude kinderliedjes en zal ze deze tijdens de week voor kinderen uitbrengen.
Er is een oproep naar de opvangscholen, na school en organisaties om gedurende de week van 21 tot 28 meer aandacht te besteden aan muziek voor kinderen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de ACE Foundation via telefoon 7900155 of acesbonaire@gmail.com

Ace Kids Club.01Ace Kids Club.02Ace Kids Club.03Ace Kids Club.04Ace Kids Club.05

Related posts

Mike Eman: 25.000 arbeiders leven al enige tijd onder het minimumloon op Aruba

EA News Author

Radar detecteerde verdachten richting Aruba

EA News Author

Kort cursus creatief schrijven

EA News Author

1 comment

Leave a Comment

Whatsapp Message