Lokaal/ArubaDutch

Premier Evelyn Wever-Croes: De regering van Aruba blijft onderhandelen met Nederland om tot een betere oplossing voor Aruba te komen

Gobierno Di Aruba Ta Sigui Den Negociacion Cu Hulanda Pa Yega Na Miho Solucion Pa Aruba

Na de publieke vergadering in het parlement afgelopen dinsdag om de kwestie van de herfinanciering te behandelen, is de regering van Aruba in contact gebleven met Nederland om verder te gaan met de onderhandeling. Premier Evelyn Wever-Croes gaf aan dat de schulden van de Nederlandse lening tijdens de pandemie op 10 oktober zullen worden voldaan. De schuld bedraagt in totaal 916 miljoen gulden. Aruba moet de schulden betalen of moet ze herfinancieren. Aruba heeft geen geld om deze schuld te betalen en moet daarom refinanceren.

De Eerste Minister gaf aan dat Aruba de herfinanciering op de internationale markt en/of in Nederland kan krijgen tegen de marktrente, maar dat Nederland ook bereid is om de rente te verlagen. De premier gaf aan dat de regering in onderhandelingen is met Nederland en dat ze ook willen slagen omdat deze deal Aruba minstens 30 miljoen gulden per jaar zal besparen.

De premier van Aruba benadrukte dat na het debat in het parlement afgelopen dinsdag de gesprekken met staatssecretaris Alexandra Van Huffelen voortgezet werden en in de goede richting gingen. “We zien een opening, hoewel niet groot, maar de regering probeert de beste voorwaarden te vinden voor Aruba”, benadrukte de premier.

Een ander positief aspect, zei de premier, is dat Van Huffelen al heeft aangegeven bereid te zijn om een langere periode te geven om de schuld af te lossen. Wat de regering van Aruba probeert te bereiken is een lagere rente om de schulden af te lossen zonder dat het een last is voor de begroting van Aruba. De vergaderingen gaan goed. We zitten aan de onderhandelingstafel, al is dat niet altijd makkelijk, maar altijd met respect voor elkaar. Voor het Wever-Croes kabinet staat het algemeen belang van Aruba op de eerste plaats, zei premier Evelyn Wever-Croes.

Comunicado Prome Minister Evelyn Wever-Croes

Related posts

De Kustwacht helikopter haalt vrouw op Klein Curaçao

EA News Author

Mogelijkheid voor geïnteresseerde organisaties om carnaval 2024 te organiseren

EA News Author

Gezaghebber Rijna neemt rapport integraal waterbeheer in ontvangst

EA News Author

1 comment

Leave a Comment

Whatsapp Message