Lokaal/ArubaDutch

Minister Ursell Arends NIET integer: Ursell Arends leidt al zijn departementen als een kip zonder kop

Ursell Arends Ta Maneha Tur Su Departamentonan Manera Un Gai Sin Cabes

Serlimar is een departement van de overheid dat veel geld kan opleveren voor Aruba, vandaag de dag kan vuil geld maken, maar minister Ursell Arends heeft sinds hij minister is niet meer voor dit departement gezorgd en het blijft achterblijven. Wat is het doel van deze afdeling om achter te blijven? Wie of wat heeft er voordeel bij elkaar en niet LandAruba? Wetende dat publieke financiën inkomsten nodig heeft.

Minister Ursell Arends weet niet eens waar hij mee bezig is om de situatie te herstellen. Vandaag is minister Ursell Arends de minister die de vergoeding voor het verzamelen van afval in Aruba heeft verhoogd met 35 florin en er is geen protest of tegencampagne. Is de zwarte kat achter het gordijn nog steeds in het donker of heeft hij voedsel al gevonden? Waar is de transparantie en integriteit van minister Ursell Arends gebleven?

Volgens de politicus Otmar Oduber het enige dat in de loop van de maand veranderd is dat de 15% van de burgers die betalen voor hun vuilnis wordt opgehaald, een verhoging van 40% heeft gekregen en dat ze moeten betalen. Minister Ursell Arends zijn hele beheer in de overheid is mis, ze hebben ze een hoofdloze kooi waar ze de prijs van het verzamelen van vuil zonder voorzorgsmaatregelen om de wet in het parlement te behandelen, om zo de route naar onafhankelijkheid te kunnen komen, voor een sui generis en zodat ze op eigen benen kunnen staan en de overheid en wij allemaal profiteren van deze inkomsten zodat de mensen het terugkrijgen en de openbare financiën van Aruba helpen en de schuld kunnen betalen.

Echter, er is een curator die een advocaat vriend van minister Ursell Arends is die minister Ursell Arends een zaak tegen zichzelf heeft laten opvoeren, een regering om later terug te trekken, en deze advocaat Geert Rap is advocaat van dezelfde stichting Aruba Birdlife Conservation die een advocaat is die een curator is in serlimar en geld ontvangt voordat serlimar zijn schulden kan betalen.

Het is duidelijk dat deze ene president over integriteit wil praten, waar hij in zijn eentje het hele systeem voor zijn eigen gewin wil manipuleren. Gezien deze ontwikkelingen is het belangrijk dat minister Ursell Arends wordt onderzocht omdat deze driehoek van het systeem niet betrouwbaar en niet integrerend is en uiteindelijk Aruba in gevaar komt.

Maar wat is eigenlijk de doelstelling van minister Ursell Arends om in de politiek te komen? Nog voor hij in de politiek kwam, was hij al in volle campagne land aan het verhandelen voor het hotel waar hij voor werkte, zeker een les die hij had overgenomen van de corruptste politicus van Aruba die steeds MEER (MAS ) naar macht verlangde en onder zijn arm campagne voerde en land beloofde in ruil voor stemmen. Dit is het voorbeeld dat corrupte politici geven aan nieuwe politici die de politiek in Aruba willen betreden.

Wat is het principe en de reden dat hij in de politiek is gekomen ?, gezien deze ontwikkeling lijkt het niet te werken voor de gemeenschap van Aruba gezien het feit dat tot op heden Minister Ursell Arends geen beleid en plan heeft opgesteld om een van zijn departementen te verbeteren, dit is heel rot en stinkend in het hele governanceproces van Minister Ursell Arends.

De advocaat Geert Rap heeft al twee jaar lang geld gehaald  als curator voor twee jaar dat hetzelfde plan van twee jaar geleden bestaat en dat de uitvoering van de Serlimar wet nodig is die al vier jaar in het parlement is om te voorkomen dat niemand de kracht heeft om deze wet in werking te stellen om de situatie van afval in Aruba te verbeteren en om alle problemen van de dump op te lossen.

Volgens de politicus Otmar Oduber zijn de enige verwezenlijkingen tot nu toe van minister Ursell Arends het sluiten van een stortplaats om meer dan 300 illegale stortplaatsen rond Aruba te creëren en aan de andere kant zorgen voor chaos in verschillende situaties in Aruba die duidelijk zijn vanwege het gebrek aan aandacht.

Volgens Otmar Oduber aan het eind van Minister Ursell Arends  zijn twee jaar lange ambtstermijn geen enkele extra wet of beleid opgesteld om het milieu te beschermen, maar als het gaat om een cash to trash of een trash to cash, dan is er ook geen visie achter, omdat de realiteit is dat er geen zorg is genomen voor het binnenkomen van cash en er is geen zorg genomen voor het corrigeren of saneren van afval op Aruba voor twee jaren lang.

Maar net zoals een kip zonder kop  met zijn borst omhoog gaat staan voor het Embassy Suit Hotel en een persconferentie organiseert om premier Evelyn Wever Croes aan te vallen, om zelf een regering aan te vallen en om te gaan tegen alle vergunningen die al jaren worden gegeven voor de ontwikkeling van investeerders die naar Aruba komen om geld in de economie om banen te genereren voor onze mensen en aan de andere kant om gewoon te laten zien dat ze de arrogantie hebben om hij als minister van Milieu te vragen om te ontzeggen en als ze dat niet doen zal ze stoppen met het proces van werken, zo heeft minister Ursell Arends een ontwikkelingsproces bedrogen en tegengehouden waarbij minister Ursell Arends advies heeft gekregen van dezelfde advocaat Geert Rap die op verschillende adviseursstoelen zit van minister Ursell Arends, en in feite is het dezelfde advocaat van dezelfde Aruba Birdlife Conservation heeft gestuurd om dezelfde advocaat van de regering hier te laten werken. Is dit wat minister Ursel Arends integriteit noemt? 

Volgens Otmar Oduber Helaas hebben alle initiatieven onder de vorige regering gehad om onder elk van deze terreinen met een beleid te komen waarbij de natuur en milieu directie zelfs een nieuw gerenoveerd gebouw in San Nicolas heeft gekregen en betrokken was bij de beslissingen die worden genomen en vandaag de dag blijft de grote vraag, wie kon de aanleg van de beachvergunning die Embassy Suit had gevraagd, adviseren? Was het niet de DNM zelf? De vraag is nu: aan wie zal minister Ursell Arends advies vragen om de ontheffing te kunnen geven? Is het niet dezelfde DNM die eerder OK gaf in de aanlegvergunning? Of minister Ursell Arends die al op meerdere gelegenheden heeft aangetoond dat hij geen integriteit heeft, de DNM-afdeling opzij zal zetten en de adviezen van zijn vrienden en of degenen die zijn politieke campagne sponsoren, of degenen die buiten de regering beslissen omdat hij niet de capaciteit heeft om zijn eigen beleid te voeren, volgens de wet en de regels van de departementen die het beleid van de regering moeten voeren. Het is belangrijk om te zien dat dit soort bewegingen van de hand van minister Arends en zeker een onderzoek is aan de gang.

Foto vozpopuli

Related posts

Weersverwachting tot zondag 11 februari 2024

EA News Author

Inflatie op Aruba blijft onder het wereldwijde gemiddelde

EA News Author

Max Borsboom nieuwe commandant Zr.Ms. Pelikaan

EA News Author

1 comment

Leave a Comment

Whatsapp Message