BonaireHulanda

Volgens Alberseeto Cecilia, prospect kandidaat op M21-lijst: Ook andere sporten moeten de nodige aandacht krijgen

Alberseeto Cecilia

Al vele jaren zien wij dat de traditionele en populaire sporten zoals voetbal, softbal en honkbal meer aandacht krijgen dan de andere sporten. 

Dit heeft tot gevolg dat de sporter als het ware gedwongen wordt een sport te kiezen die niet de echte sport is die hij of zij wil uitoefenen. Dit komt omdat niet alle sporten over dezelfde faciliteiten en mogelijkheden beschikken om ze uit te kunnen oefenen.

Het is geen geheim dat er veel talent is op Bonaire. Om even alleen bij sport te blijven, Bonaire heeft zich onderscheiden bij sporten zoals voetbal, volleybal, softbal, honkbal, tennis, judo, karate en windsurfen. Maar wij moeten constateren dat wij geen voorwaarden scheppen om deze talenten te blijven ontwikkelen. 

Wij hebben verschillende voetbal-, softbal- en honkbalvelden die mooi zijn aangelegd met kunstgras. Helaas kunnen wij niet zeggen dat dit ook geldt voor de andere sporten. Wij moeten ervoor zorgen dat sporten zoals onder andere tennis, beachtennis, tafeltennis, windsurfen, waterpolo, zwemmen, freestyle en driften dezelfde aandacht krijgen als de traditionele en populaire sporten. Dit houdt in dat er optimale faciliteiten moeten komen, zoals banen, velden en materialen, maar ook betaalde trainers indien nodig om deze sporten uit te kunnen oefenen.

Naast het creëren van optimale faciliteiten moet er ook beleid komen om deze op een aanvaardbaar niveau te onderhouden. Zo worden er mogelijkheden geschapen om vanaf jonge leeftijd meerdere sporten te kunnen uitoefenen. Dit geeft ruimte aan elke sporter om de sport te kiezen die hij of zij leuk vindt en er ook goed in is. Dit creëert ook de platforms om op niveau aan sport te doen, met de nodige faciliteiten om uit te blinken in deze verschillende sporten. 

Ook moeten er faciliteiten gecreëerd worden om onze talenten te ondersteunen die een kans hebben gekregen om beroepssporter te worden. Afhankelijk van de situatie moeten ze gesponsord worden of ze moeten een beurs krijgen om zich in het buitenland verder te ontwikkelen totdat ze beroepssporter geworden zijn. Als wij dit doen zullen wij in de toekomst ongetwijfeld meerdere sporters zien die ons ‘Dushi Boneiru’ goed voor de dag laten komen op internationaal niveau. Een klein eiland met heel veel talent dat meer aandacht nodig heeft. 

Related posts

Boneiro den proceso pa digitalisa gobierno completo y mara belastingvrije voet na salario minimo

EA News Author

Tourism Corporation Bonaire i nos kampionnan lokal di wentsùrf ta uni forsa pa promové Boneiru

EA News Author

Wes ta para ordenansa di impuesto di awa di kloaka

EA News Author

Leave a Comment

Whatsapp Message